help with my pmr 07 - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums
Reply

Old November 4th, 2009, 09:10 AM   #1 (permalink)
P.H.A.K.I.A.
 
Join Date: Oct 2009
Location: Savannah Ga.
Posts: 5
Blog Entries: 1
help with my pmr 07

Hi guys and gals, if anyone could help me with this problem you will be my lifesaver. I've had a pmr 07 for over a year (trade with a friend)its been shooting awsome for months, we play just about every other weekend. Now my proto will atempt to shoot and only makes a faded "poof" sound. The bolt shoots out but with hardly any force. I've done tons of troubleshooting to include thurough cleaning and lubing, new bat. etc, any ideas. When i tried to chrono it it keeps jumping around dramaticaly. Can the possibilities be bad solenoid, bad board, or bad regulator?
thanks much!
__________________
Mariano Rodriguez
mrob1001 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 

Old November 4th, 2009, 10:32 AM   #2 (permalink)
Super Legit
 
Trbo323's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington
Posts: 14,601
could be any one of the three but it is not likely. battery is the most common for these issues, make sure you used a good one and may want to try a different good one just to be sure. If you have not rebuilt it yet, and chances are that your friend didnt either its probably time to rebuild it, you can pick up o-ring kits that are marker specific for pretty cheap, Id rebuild it and re-lube it before replacing expensive parts with no guaruntee that they are the problem

o and when you say the chrono is "all over" what do you mean? is it always low but jumping around? are some high and some low?
__________________
The ultimate new player guide!

^^^If you are new, click here^^^

Everything, and I mean EVERYTHING, that makes a firearm better makes a paintball marker worse. They are 2 very different worlds with nothing except a trigger in common


Trbo323 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old November 5th, 2009, 08:50 AM   #3 (permalink)
P.H.A.K.I.A.
 
Join Date: Oct 2009
Location: Savannah Ga.
Posts: 5
Blog Entries: 1
Thanks much for any help,
what i mean about all over it? well when i tried to chrono it getting ready for a 24 hr scenario i found out that it was hard as hell to get a constant speed, i started with the normal setting on the lpr (all the way in then 2 1/2 turns out. I could not get it to be consistent at all, i goes from 280 to 240 then back up and down, sometimes getting in the the lows 180. I had the shop tech take apart the lpr and check all the ring and lub it, still no change. Did the entire rebuild with proto rebuild kit before the posting and still the same. change several bateries, still the same, but i will try it one more time. Now i am noticing if i increase the pressure on the reg a little more it starts leaking really slow, my guess from the noid. I notice the voltage that is stamped on the noid, do you know if thats the voltage that the bat or board is supposed to put out, cause if thats the case mine is bad, only putting out like 2V to the noid with every triger pull.
__________________
Mariano Rodriguez
mrob1001 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2