Tippmann Project Salvo Problem - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums
Reply

Old January 2nd, 2013, 09:06 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Tippmann Project Salvo Problem

Hey guys

Just set up my project salvo marker(salvo marker, stock barrel, cyclone feed system, HPA tank) and had my air tank filled at the local scuba store. The first few rounds i fired were amazingly accurate then suddenly my marker started chopping paint. I cleaned everything out and when I tried it out again the balls were coming out of the gun extremely fast and dangerously inaccurate (spinning extremely fast in random directions). To me this sounds like something went wrong with the velocity as I then tried reducing the velocity by screwing in the velocity screw but this had no effect. The gun is unplayable now as it still chops most of the shots and the shots that do come out are terribly inaccurate. Any ideas guys? I'm hoping the gun isnt broken. I do have my warranty but I'm just hoping I don't have to send it back, considering I literally just opened it today. Any help is appreciated.
welkynd1 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 

Old January 2nd, 2013, 09:23 PM   #2 (permalink)
I'm out of creativity.
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette/Kokomo Indiana
Posts: 24,268
sounds like the velocity is set too high. you should be shooting around 270-300fps. next time you use it, go chrono it and see what speed it's actually shooting at
__________________

Feedback
.
Did it work before?
You screwed with it, didn't you?
Got what you deserve.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old January 2nd, 2013, 10:07 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
thanks for the quick reply. I will give that a try although I have already tried adjusting the velocity screw and that didn't seem to have any effect..
welkynd1 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old January 2nd, 2013, 10:11 PM   #4 (permalink)
I'm out of creativity.
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette/Kokomo Indiana
Posts: 24,268
If the screw isn't adjusting your velocity, there's your problem.
__________________

Feedback
.
Did it work before?
You screwed with it, didn't you?
Got what you deserve.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old January 2nd, 2013, 10:41 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Ok is this something that's easily fixable (if it's just the screw) or should I take it into a pb store?
welkynd1 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old January 2nd, 2013, 11:11 PM   #6 (permalink)
I'm out of creativity.
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette/Kokomo Indiana
Posts: 24,268
it's worth asking them so they can show you what the problem is chances are they'll know because they have hundreds of tippman rentals.
__________________

Feedback
.
Did it work before?
You screwed with it, didn't you?
Got what you deserve.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old January 3rd, 2013, 12:34 AM   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Alright man. Thank you for the help!
welkynd1 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 20th, 2013, 03:12 AM   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by welkynd1 View Post
Hey guys

Just set up my project salvo marker(salvo marker, stock barrel, cyclone feed system, HPA tank) and had my air tank filled at the local scuba store. The first few rounds i fired were amazingly accurate then suddenly my marker started chopping paint. I cleaned everything out and when I tried it out again the balls were coming out of the gun extremely fast and dangerously inaccurate (spinning extremely fast in random directions). To me this sounds like something went wrong with the velocity as I then tried reducing the velocity by screwing in the velocity screw but this had no effect. The gun is unplayable now as it still chops most of the shots and the shots that do come out are terribly inaccurate. Any ideas guys? I'm hoping the gun isnt broken. I do have my warranty but I'm just hoping I don't have to send it back, considering I literally just opened it today. Any help is appreciated.
it seems to be horrible...!!!
I just want to buy this gun but after taking review I finally bought the AK-47 for me...!!!
really awesome...!!!
tobey_maguire is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2