Mini problem - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums
Reply

Old October 28th, 2012, 10:04 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 19
Mini problem

I have an issue with my mini firing on the first trigger pull only when i turn it on from sitting for awhile. Seems like I have to pull it 9 times or so before it will fire and then it works fine from there. Would appreciate any help
nomnomnom is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 

Old October 28th, 2012, 12:01 PM   #2 (permalink)
I'm out of creativity.
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette/Kokomo Indiana
Posts: 23,892
does it not fire at all, or is it just shooting at a low velocity?
__________________

Feedback
.
Did it work before?
You screwed with it, didn't you?
Got what you deserve.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old October 28th, 2012, 12:12 PM   #3 (permalink)
Super Legit
 
Trbo323's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington
Posts: 14,418
try a new battery, if that does not work i would start fiddling with the hall effects trigger. check the magnet on the trigger for sure it could be a case that that has worked its way loose or off and by pulling it 9 times it manages to seat itself again so it will work.
__________________
The ultimate new player guide!

^^^If you are new, click here^^^

Everything, and I mean EVERYTHING, that makes a firearm better makes a paintball marker worse. They are 2 very different worlds with nothing except a trigger in common


Trbo323 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old October 28th, 2012, 01:04 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 19
It doesn't fire until after the trigger pulls. Even if I turn the eyes off. I will look into the magnet thing. what do you mean by hall?
nomnomnom is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old October 28th, 2012, 03:18 PM   #5 (permalink)
Stripper Supporter
 
snowboarder599's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: San Diego
Posts: 1,375
Try replacing the battery. That will probably fix your issues.
__________________

snowboarder599 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old October 28th, 2012, 04:08 PM   #6 (permalink)
Cunning Linguist
 
Join Date: May 2004
Location: New Brunswick Canada
Posts: 2,390
That sounds like a big problem not a mini problem.
__________________
<toNt> SO HELP ME GOD IF U KICK ME AGAIN I WILL ATTACK WITH ANGERED FISTS!
Angered Fists is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old October 28th, 2012, 05:45 PM   #7 (permalink)
Super Legit
 
Trbo323's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington
Posts: 14,418
Quote:
Originally Posted by nomnomnom View Post
It doesn't fire until after the trigger pulls. Even if I turn the eyes off. I will look into the magnet thing. what do you mean by hall?
hall effects trigger, its what, for whatever reason, invert decided to use on the mini. rather than a physical switch or break beam eyes which are common in trigger systems, invert decided to use the hall effects trigger which basically uses a magnet passing through a sensor field to sense when the trigger is pulled. the magnet is threaded into the trigger and if that has come loose it could possibly cause what you are seeing. however the battery is more likely the issue. replace it with a name brand 9v
__________________
The ultimate new player guide!

^^^If you are new, click here^^^

Everything, and I mean EVERYTHING, that makes a firearm better makes a paintball marker worse. They are 2 very different worlds with nothing except a trigger in common


Trbo323 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old October 28th, 2012, 06:21 PM   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 19
would the trigger sensor happen to be on the eye board? I believe mine is bad and ordering a new one. I will give a new battery a try and report back

edit: put a new battery in and turned it on with eyes off to dry fire and couldn't get it to fire at all

Last edited by nomnomnom : October 28th, 2012 at 06:54 PM.
nomnomnom is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old November 7th, 2012, 08:30 PM   #9 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 19
Just an update I believe my problem is I'm missing the magnet in the body. I've ordered a few but they are on back order i guess so i wont get them till later this month.
nomnomnom is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2