Halo B not working!?!? - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums

Reply

Old July 19th, 2006, 11:04 PM   #1 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
Exclamation Halo B not working!?!?

I have a Halo B and time ago it started flashing red and green, so the guys at the field told me it was either batteries or dirty eyes, so I changed the batteries, but it kept doing the same. I opened it up cleaned the eyes and nothing, it spins a couple of times and afterwards it stops and starts flashing. I finally bought a new eye kit for it, but with the new, the old, or no eyes connected at all it does the same! Does somebody know what's happening? Thanks.
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 19th, 2006, 11:09 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
bobide's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: STL
Posts: 11,482
it means it's jammed. Mine is doing the same thing. when you turn the halo on and it starts spining (this is w/ no balls inside) stick your finger up the feedtube, if it stops then the eyes are working.

what seems to have happened to me is the little beads end up catching a ball and holding it still.

put a few balls in the halo B and run it till it jams, watch and see what happens. It may help you pinpoint it.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, 14" Macdev Matchstick, Kila Drive, Zentriam Valve, ICDU ram, CCM no-rise, Sonic lpr



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
[/CENTER]
bobide is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 19th, 2006, 11:20 PM   #3 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
It does nothing when I stick the finger up the feedtube. And sometimes when it has no balls, it starts spinning without stopping even if I stick the finger up. But most of the times it starts blinking with those 2 colors and spins a couple of times and then stops.
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old July 20th, 2006, 02:41 PM   #4 (permalink)
I Vore You
 
Barber's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Naptown
Posts: 13,323
Your motor might be fried.
__________________
♥ Chris Brown ♥
Palm Beach Vipers
ScissKids

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

MacDev | TNKD | Sly | Guerilla Air | DXS | Seven Paintball | Gen-X Global
Barber is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 06:38 PM   #5 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
Now I opened the Halo, putted the new eyes in place, but whenever I block the eyes the motor runs, when I unblock the eyes they stop. Shouldn't it be the other way around???
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 07:13 PM   #6 (permalink)
I Vore You
 
Barber's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Naptown
Posts: 13,323
That happened to someone I know, but I can't remember how he fixed it.
__________________
♥ Chris Brown ♥
Palm Beach Vipers
ScissKids

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

MacDev | TNKD | Sly | Guerilla Air | DXS | Seven Paintball | Gen-X Global
Barber is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 08:10 PM   #7 (permalink)
I was saving that bacon
 
toXic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 7,177
Blog Entries: 1
Take the eyes out and reinstall them. Make sure you put all the wires in the correct place.
__________________
I had to change from Wesley's sig and avatar. I was tired of Medic and Doomsydaisy sending me nudes
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
toXic is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 09:03 PM   #8 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
I have taken the eyes off a million tiemes, and reinstalled them again, but the problem persists.
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 10:19 PM   #9 (permalink)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 581
my halo is EXACTLY the same way....so bobide, you say it might be the bead..ill check that out. i sure hope thats it..
CarnageCAB is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 10:52 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
bobide's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: STL
Posts: 11,482
what i found out is a ball would get caught by the beads. I guess the motor didn't have enough power to torque the ball past this minor obsticale.

However i found when i changed my battery (which has shot a fair amount of paint) to a brand-new boost battery pack. My problem disappeared, i guess the new bat had enough power to give the motor the torque nessecary to push the balls in.


gilbelocity try flipping the connector. What i mean is, the connector to the board for the eye wires may be on the wrong way. So the signals are being misinterperted. It's only a guess.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, 14" Macdev Matchstick, Kila Drive, Zentriam Valve, ICDU ram, CCM no-rise, Sonic lpr



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
[/CENTER]
bobide is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 11:25 PM   #11 (permalink)
Supporting Turtle
 
BlueShox's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: SC
Posts: 2,967
Blog Entries: 2
Your board may be fried...

that happened to me after I bought a used Halo and played with it two days... I fried my board and my motor

It kinda turned me off on Halos cuz I figured they were problem proned, but I'm working on building a new one right now

hopefully it will go better than the last one
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

BlueShox is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 11:46 PM   #12 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
I'm kinda confused right now, I know its not the bead thing, do you guys think it's the board?
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 20th, 2006, 11:53 PM   #13 (permalink)
Supporting Turtle
 
BlueShox's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: SC
Posts: 2,967
Blog Entries: 2
You have a local shop around? Halos make me wanna kill myself, when mines wrong I don't even touch it, let the field owner's son mess with it
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

BlueShox is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 12:03 AM   #14 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
Yeah, I think that's my last option. I didn't wanted to do that because I know they're gonna charge me for just looking at it, but if that's the best option... Thanks a lot for all of your help guys. It's much appreciated.
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 12:04 AM   #15 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by bobide
what i found out is a ball would get caught by the beads. I guess the motor didn't have enough power to torque the ball past this minor obsticale.

However i found when i changed my battery (which has shot a fair amount of paint) to a brand-new boost battery pack. My problem disappeared, i guess the new bat had enough power to give the motor the torque nessecary to push the balls in.


gilbelocity try flipping the connector. What i mean is, the connector to the board for the eye wires may be on the wrong way. So the signals are being misinterperted. It's only a guess.
I tried flipping the connector, but it was unsuccesful. Thanks for the advice though!
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 12:29 AM   #16 (permalink)
Senior Member
 
Smitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Valley Alabama
Posts: 3,172
Mine does that too. But I think I fried the board with the PR mod. Livin' La vida loca!....Stupid peurto ricans.
__________________
If its still moving then you haven't shot it enough.
Smitty is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 12:49 AM   #17 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
I don't know what the PR mode is, and I have certainly never done it to mine. But if you guys think it's the board then, should I get the victory?
gilbelocity is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 12:53 AM   #18 (permalink)
Supporting Turtle
 
BlueShox's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: SC
Posts: 2,967
Blog Entries: 2
get the owner to look at it first, don't just go out and buy a new board when your current one may be fine

anyways, it would probably be best just to buy another stock board... just cuz, you're never gonna need more loading or features than the stock one has
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

BlueShox is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 08:00 AM   #19 (permalink)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 581
yeah my halo isnt working...it keeps getting jammed but not jammed, the motor doesnt have enough power to push the balls even if u apply very little power to the ball near the beads. I've replaced the batteries like 5x so it isnt the batteries it is something wrong with the motor...and yeah Randy im kinda PO'd at Halo's in general now. cuz i havent even used mine yet. Its BNIB and won't work...ill see if Jimmy or Jeb can look at it
CarnageCAB is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 12:15 PM   #20 (permalink)
Supporting Turtle
 
BlueShox's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: SC
Posts: 2,967
Blog Entries: 2
Yeah thats why I bought the egg after I sold my first Halo... just cuz, my gun didn't need the extra feeding, and cuz I could actually get the egg to work more than 2 games in a row...

if I planned on never upping or getting a new gun, I would just stick with the Revy...

less feeding power, but tons more reliable
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

BlueShox is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 01:22 PM   #21 (permalink)
Since 1923
 
Homeless Box's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: best place on earth
Posts: 1,909
Quote:
Originally Posted by CarnageCAB
yeah my halo isnt working...it keeps getting jammed but not jammed, the motor doesnt have enough power to push the balls even if u apply very little power to the ball near the beads. I've replaced the batteries like 5x so it isnt the batteries it is something wrong with the motor...and yeah Randy im kinda PO'd at Halo's in general now. cuz i havent even used mine yet. Its BNIB and won't work...ill see if Jimmy or Jeb can look at it

that is weird make sure the spinny part isnt catching the shell
Homeless Box is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 01:32 PM   #22 (permalink)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 581
Anybody who is having problems with your halo. I called National Paintball Supply the people who actually distribute them. You can send your halo's to them and they will fix it free. I talked to a guy and explained to him what was wrong and he said it was my paint. but then i told him i was using white/baby blue paint. so he said it has to be somethign wrong with the electric internals. He gave me an address and instructions on how to send it in and get it fixed. He said they have a 1-2 Fix and return policy so thats always good. If anyone needs the number or address and instructions PM me and ill send em too ya. Hopefully they will fix or replace my halo.
CarnageCAB is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 21st, 2006, 02:27 PM   #23 (permalink)
Senior Member
 
bobide's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: STL
Posts: 11,482
yeah, NPS is pretty helpful when it comes to gear not working.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, 14" Macdev Matchstick, Kila Drive, Zentriam Valve, ICDU ram, CCM no-rise, Sonic lpr



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
[/CENTER]
bobide is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old July 23rd, 2006, 02:07 PM   #24 (permalink)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 581
did u call the place? did they tell you what to do and stuff? im gonna ship my halo out tomorrow some time...its prob gonna be like 10-20$ tho 0_o, which is worth getting it fixed i guess
CarnageCAB is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old August 22nd, 2006, 11:07 AM   #25 (permalink)
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Hey everyone.

I had a Halo before, but It was always something wrong with it, the blinking red and green .... happened like 5 times, some other times, it just wouldn´t spin, and so on, I'm lucky I have a friend who is an electronic eng. and he was able to help me with that stupid loader.

My team mate, on the other hand, bought a egg2, and that thing is still up and running, it has never stopped working, of course, it's broken everywhere, the batteries fall off if he doesn't tape the lid, and it has cracks all over the place, but I would take his instead of mine any time.

I sold mine, and need to buy a new one, would you recomend an egg, b/c I've read in this forum that the egg is not that good. What do you say??
Silver-Diablo is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1