Problems with my gun... - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums

Reply

Old March 12th, 2005, 05:02 PM   #1 (permalink)
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 66
Problems with my gun...

Hello, Its been a whle since iv posted here but anyways.... I have a spyder compact and there is a huge leak out of my barrel and when I cock it it comes out the back of the bolt..... I have looked the gun over 100 times and i cant find anything... this has happend to my brothers JT as well.

Im supposed to go paint ballin tommorow so i could use the help asap... thanx
Nitro Basher is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 12th, 2005, 05:14 PM   #2 (permalink)
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,227
sounds like the tank is nearly empty, you have a bad cupseal, or something is obstructing the valve pin fron moving all the way through the valve. you need to take out the two screws under the feedneck to remove the asa, pull out the valve pin, spring, guide, and cupseal... should come out in one or 2 pieces. then take off the trigger frame, take out the gold screw with a slot for a flathead screwdriver. then find something long, narrow, and stiff, like maybe a big screwdriver, although i would recommend using a fuzzy swab that you would use in your barrel. put it in the lower chamber where you would normally insult the bolt/hammer assembly, and push untill the valve comes out the other end. examine all of this and come back if you find anything. when you put it back in, put some oil on the valve pin and the valve o-rings.
paintthecatBLUE is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 12th, 2005, 05:15 PM   #3 (permalink)
Superdeeduper Admin Type
 
MedicDVG's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Back from Iraq, now in Wisconsin.
Posts: 17,772
Disassemble the marker and inspect and oil all the o-rings; replace any that are faulty. Look at the cup seal and see if it seats correctly. If not, then replcace that too.

Good luck.

Moved to spyder forum.



__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
My Feedback:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MedicDVG is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 12th, 2005, 05:25 PM   #4 (permalink)
Retired
 
onesikpup's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Texas
Posts: 4,332
^^^^best advice right there....it is most likely your cup seal.

**make sure you remove your valve and oil it semi heavily**
so many people overlook that....
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
onesikpup is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 12th, 2005, 08:16 PM   #5 (permalink)
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 66
iv looked everything though... and i found a layout of my gun online... everything looks the way it should.... should the cupseal be blocking off the air going through the valvebody?
because whenever i put the valve pin on the cupseal it blocks off all the air going to my low pressure chamber... and makes a funny noise... please help again lol
Nitro Basher is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 12th, 2005, 08:51 PM   #6 (permalink)
Retired
 
onesikpup's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Texas
Posts: 4,332
yes, it should seal, but it wont block off the air to the lpc, since it has to go thru the lpc to get to the cup seal.

are you certain you have put the valve in facing the right direction?

i also suggest you try a new cupseal.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
onesikpup is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 12th, 2005, 09:27 PM   #7 (permalink)
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 66
I am completly lost here... i dont know what to do.. im thinking of just buying a cheap view loader or something to play with... im so frustrated im bout to throw it all away...
Nitro Basher is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 16th, 2005, 08:37 PM   #8 (permalink)
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by paintthecatBLUE
sounds like the tank is nearly empty, you have a bad cupseal, or something is obstructing the valve pin fron moving all the way through the valve. you need to take out the two screws under the feedneck to remove the asa, pull out the valve pin, spring, guide, and cupseal... should come out in one or 2 pieces. then take off the trigger frame, take out the gold screw with a slot for a flathead screwdriver. then find something long, narrow, and stiff, like maybe a big screwdriver, although i would recommend using a fuzzy swab that you would use in your barrel. put it in the lower chamber where you would normally insult the bolt/hammer assembly, and push untill the valve comes out the other end. examine all of this and come back if you find anything. when you put it back in, put some oil on the valve pin and the valve o-rings.
I WOULD SAY THE SAME THING THAT ONLY HAPPENS WHEN IM REALLY LOW ON AIR OR A CUP SEAL BROKE.
paintballhelp is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 16th, 2005, 08:52 PM   #9 (permalink)
Retired
 
onesikpup's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Texas
Posts: 4,332
can we not use all caps, please?


(im feeling nice today....thats why i said please, instead of editing/deleting)
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
onesikpup is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1