problem with my e-mr1 - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums

Reply

Old December 14th, 2009, 07:41 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
jon.p.reeder's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 25
Question problem with my e-mr1

so i have a emr-1 i when't playing with it the other day and i was having a weird problem my bolt would not go all the way back i would be shooting and then it wouldn't fire so i pulled the bolt back about a half a inch back and i was going good again.this happend about five to ten times in a 3 hour peroid any ideas?
jon.p.reeder is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 14th, 2009, 07:52 PM   #2 (permalink)
Paintball?
 
TheAznInvazn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Purdue
Posts: 7,646
If it's cold where you're playing and you're using CO2, then that may be the problem
__________________

Quote:
boobies are good, but i don't like pepperoni nipples.
Quote:
Not AZN level price, there's not too many electro markers priced at the same level as the Talon.
TheAznInvazn is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 08:49 PM   #3 (permalink)
2.0
Guest
 
Posts: n/a
Things to check...
- Temperature, like azn said
- Bolt lubrication
- Bolt oring
- Condition of the sear
View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 14th, 2009, 10:59 PM   #4 (permalink)
Super Legit
 
Trbo323's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington
Posts: 14,001
most likely it just needs a good cleaning and to be oiled, what you are describing is the first symptom of the hammer sticking due to it not having enough oil
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


^^^If you are new, click here^^^


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

^^^ Putting together your tool bag?? Click here! ^^^
Trbo323 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 14th, 2009, 11:29 PM   #5 (permalink)
ericdkillhound
 
ericdkillhound1's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Detroit Lakes, MN
Posts: 139
also because it is electric try changing the battery
ericdkillhound1 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 19th, 2009, 11:03 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
jon.p.reeder's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 25
i will try all but the battery because the e trigger has nothing to do with cocking
jon.p.reeder is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 02:36 PM   #7 (permalink)
ericdkillhound
 
ericdkillhound1's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Detroit Lakes, MN
Posts: 139
on of my friends has an MR2 and his had the same problem, we changed the battery and it stopped doing it. also my sp1does the same thing with a dead or close to dead battery
ericdkillhound1 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 20th, 2009, 02:54 PM   #8 (permalink)
Registered User
 
jon.p.reeder's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 25
that is wierd but i was playing with a newly charged battery
jon.p.reeder is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 12:23 AM   #9 (permalink)
Super Legit
 
Trbo323's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington
Posts: 14,001
may want to try swapping it out for a standard 9v and not the rechargeable one, its a easy test that doesnt cost anything after all
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


^^^If you are new, click here^^^


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

^^^ Putting together your tool bag?? Click here! ^^^
Trbo323 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 08:31 AM   #10 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
You could have your velocity adjuster screwed in to far. Try turning it counter clockwise.
TheAaron is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1