Spyder MR1 Help - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums

Reply

Old December 19th, 2011, 08:30 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Spyder MR1 Help

Okay, so I have searched and searched on the internet and found nothing. My friend has a Spyder MR1 and he has ran into some problems. His gun shoots fine when he has it hooked up with no balls in it, but as soon as he puts paintballs into it, it refuses to shoot.

I have not been able to look at the marker myself so I don't know exactly what it does. It is a stock Spyder MR1 and he runs CO2 through it. Any help would be greatly appreciated. Thanks.
iCasper is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 19th, 2011, 09:09 AM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
huckduck's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Canada
Posts: 3,797
what do you mean refuses to shoot? like the ball rolls out? or the sear won't trip at all?

generally:
1)take it apart and lube it.
2)then check the regulator pressure and the velocity spring.
huckduck is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 19th, 2011, 10:02 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
I'm guessing the sear doesn't trip at all. We're at school right now but sometime today I'll try to go to his house and find out exactly what it does.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Setup
*Tippmann US Army Project Salvo
*Cyclone Feed
*Remote Hose
*JT Alpha Mask
Getting
*18" Apex 2 Barrel
* Tech T Cyclone Upgrades
iCasper is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old December 19th, 2011, 11:49 AM   #4 (permalink)
Super Legit
 
Trbo323's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Washington
Posts: 14,001
ya sounds like it just needs a good cleaning and oil
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


^^^If you are new, click here^^^


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

^^^ Putting together your tool bag?? Click here! ^^^
Trbo323 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 22nd, 2011, 01:24 AM   #5 (permalink)
imma do me
 
ferret15's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8
Sounds like one of those odd problems.

Try, pulling the striker and bolt out. Clean up the internals and be careful to not break your ball detent. Check the o-rings on them, if needed replace. Remember the red o-ring needs to go on the striker. put some oil on them and put back together. Remember to test with a full tank if you can.
ferret15 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old December 22nd, 2011, 05:01 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks for all the suggestions guys! I will have my friend try this stuff out the next time I talk to him.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Setup
*Tippmann US Army Project Salvo
*Cyclone Feed
*Remote Hose
*JT Alpha Mask
Getting
*18" Apex 2 Barrel
* Tech T Cyclone Upgrades
iCasper is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1