Paintball Guns and Gear forums banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter #1
It was working fine until I took everything off to see how it looks like on the inside. The only problem I encountered was both of O-rings came off of the expansion chamber (I've only replaced one out of the two broken O-rings). All the screws are in the right place and all parts are in the right position. Is the spring (attaches to the expansion chamber below barrel and paintball chamber) supposed to be placed in at an exact angle... I hear no leaks, not even the sound of CO2 coming through, nothing... Can it be a problem affiliated with the hammer and how the trigger was suppose to set it...? PLEASE HELP because I really want to test out my new barrel and bolt.
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter #6 (Edited)
Spyder Xtra STOCK - I know it's a crappy marker but it's my one and only....
Anywayz, the trigger works fine. The rear cocking bolt cocks back and shoots fine but no CO2 can come through for some reason. Like I mentioned earlier one of the O-rings is missing from the expansion chamber but I think if that was the problem I should at least hear a leak but I don't. The expansion chamber is fine. How do I know? Because when I attach the tank on I can feel the coldness from the CO2 run through the handle, but after that it cannot somehow go through to make paintball fly. I HEAR NO CO2 GO THROUGH WHATSOEVER WHEN PULLING THE TRIGGER. There's a problem that which Im pretty sure of that might be the problem :confused: Ill try to explain it in the best detail.....Across from the volumizer is this spring, a white plastic piece that attaches to the spring along with a metal rod and this crossed - shape star like object. The metal rod is a cylinder, BUT there is a small slit going across on top this cylinder metal rod. Just one slit but to be able to make more sense EXP. if there were three more slits like this one on the cylinder it would make a square..... :shrug: The problem is I don't know which way the slit is supposed to enter because when I look in the chamber (where the hammer hits the metal cylinder object) there is an opening on the bottom and top. But there's only one slit on this metal rod...???? I tried putting it on sideways (the left side only) and it still doesn't work. I've also tried facing the slit towards the top AND bottom opening and still, it doesn't work. No piece looks as if it was damage in any kind of way, so WTF is the problem...? PLEASE HELP SOMEBODY......ANYBODY!!


ONE MORE THING......CAN ANYBODY GIVE ME A WEBSITE TO FIND A SPYDER XTRA MANUAL BECAUSE I CANT FIND MY ORIGINAL...THANKS
 

·
Registered
Joined
·
51 Posts
That shouldnt make his gun not fire, probably just leak.
Is there air in your tank?
If there is an on/off valve make sure that it isnt in the off position.
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter #8
I just refilled the tank and as far as I know NO LEAK is coming through or else i'd probably hear it.
 

·
<a href="http://www.picoo
Joined
·
3,251 Posts
GOATHEAD said:
That shouldnt make his gun not fire, probably just leak.
Is there air in your tank?
If there is an on/off valve make sure that it isnt in the off position.
He said it was stock.

I'd take it to a proshop, hard to tell you what to do over the internet.
 

·
Registered
Joined
·
51 Posts
^^ True, it would be much easier on yourself to take it to a shop, than have us try to help you when we cant be totally sure on what is wrong.
 

·
Superdeeduper Admin Type
Joined
·
17,772 Posts
your manual can be found at www.kingmanusa.com. There are also a set of videos that you can watch that will teach you how to properly dissasemble, clean, and reassemble the marker.
The spyder is one of the easiest markers to take care of. Possibly when you disassembled the marker, the broken part of the o-ring got into the marker and is blocking something.

Disassemble it again following the instructions on the kingman website, and then re-asseble it again the same way.

Moved to the spyder forum.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts

·
Registered
Joined
·
2,746 Posts
the "x" thing is prolly on wrong. heres the order it goes in.

1. put the pin thing (cylinder with the slit, hahaha slit) in the valve(pin side first, shake the gun a bit to make sure the pin is in all the way.
2. put the "x" thing on the white nub that you can see on the end of the pin, make sure its on all the way.
3. put the spring on the rest of the white nub
4. put the front block(thingy the expantion chamber screws into) back on and screw the screwy thing back in

if this doesnt work, remove the expantion chamber and screw the tank into the front block (this will make it a vertical bottle setup) and test it.
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter #16
figured out the problem....The striker buffer was somehow next to the VALVE where valve pin inserts...?WTF...???? It took me about 30 mins to figure out where the striker buffer was supposed to go (behind hammer) I have no friggin Idea how it ended up there but now Im back in business. Barrel works great BTW. Just need a few more goodies then I'll be set..
 
1 - 16 of 16 Posts
Top