Paintball Guns and Gear forums banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Discussion Starter #1
Is there any reason my mini is getting terrible efficency? I have my dwell set to factory (7 miliseconds) my pressure is as 190psi and my velocity is 275-285fps, I shot a half a pod and my 68ci tank dropped from 4000psi to 3000psi, there are no leaks and my bolt is lubed and all o-rings are in good condition, could there be any anything causing it that I havent mentioned?
 

·
Administrator
Joined
·
14,020 Posts
maybe shoot more than one pod, thats a pretty bad assessment of the whole markers efficiency

tank gauges are not the most accurate things either so going through 1 pod is a really small amount of shooting to try and get a whole tanks numbers
 

·
mil-simer
Joined
·
1,102 Posts
I have a TM-15 which is basically the same thing and I honestly don't see why are you getting bad efficiency. The only thing I can advice is that maybe you have to reset the bolt? Last time I had a problem with my marker that was it. The manual of the Minis has troubleshooting in the back, maybe you should check it out.
 

·
Administrator
Joined
·
14,020 Posts
resetting the bolt is really only for when it gets stuck forward, this was only really a problem on the gen 1 minis which its pretty doubtful that he has

you can always do a rebuild, fresh o-rings are sometimes all a marker needs
 

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Discussion Starter #9
I havent asked the nation yet so i will, I havent thought about it being the tank gauge so today after school ill go out and shoot it and see how many pods i can get out of it before the tanks runs dry, thanks for the input
 

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Discussion Starter #10
I have a complete set of rings for the mini so ill slap those on too and see if it improves, ive looked in the troubleshooting and it dosent say anything about inefficency, and just for my own info how would you reset that bolt?
 
1 - 10 of 10 Posts
Top