Paintball Guns and Gear forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Ok total honesty here. I just got into PB and was able to by a G4 new on Kijiji. Gased up and went to field and all works great not a single issue other than when i try and crono and set to 280 i can only get it to go to 265fps. NO more. Adjusting the screw seems to make little difference from full in to full out(i almost dropped it) Any thoughts. I will be looking at it more but thought i would see what you guys around here have to say. On another note. This was my second time playing PB ever. Don't know how i ever missed out on this game before. What a blast.Put over a case thru on first day and not a single blip. Worked flawless other than the speed thing.
 

·
Law
Joined
·
622 Posts
- Try a new battery
- Relube the bolt(also, what lube are you using?)
- Check the dwell, make sure it's stock / try raising it
- unscrew the reg all the way to the bottom, then screw it in all the way till it stops, then re-chrono it
- Take apart / strip / relube the reg

In that order, seems like do the easy things first, if they don't work move on to the more complicated ones.

I remember back when these were new they had a bunch of factory issues(and since you bought it new) you could be suffering the same. They made a nice thread on PBN on how to clear up a bunch of the issues, but be careful if you're not familiar with paintball markers you should watch a video and be really careful. Only work in a clean environment on table or somewhere you won't lose pieces.

Here's the thread(but be careful!) How to fix your G4 "out of the box" issues.

And welcome to paintball, glad you like it, and this is the bestest forum(cause I'm here)
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
I have yet to crono but think i have the reg issue cleaned up. Took apart and relubed. I think it had been put together wrong. (adjusting screw is now against the ball. I feel resistance in and out where i did not before). I did buy second hand but new. the kid could have fiddled with it. I shot about 30-40 rounds and all went well then it just stopped working. Has air, eyes work but seems like solenoid is jammed. I cannot remove spool from valve body. I will check connection to board as well but anything else to look for when home later? I cannot even degas it without undoing a bit to vent air.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
Another thing. In the reg should the adjuster screw go up against the ball or the cylinder with the scoop out of it at 90 degrees? Drawing kind of shows the later
 
1 - 6 of 6 Posts
Top