Paintball Guns and Gear forums banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Discussion Starter #1
I am having trouble with my E-Trigger. Its the factory trigger in an ICON E(E99). When I cock the bolt the sear catches fine, but when I pull the trigger I hear the click but the bolt will not cycle. If I keep trying afer 5-8 trys it cycles once, but I have to pull the trigger 5-8 more time to make it cycle. It sounds weak or something. I just installed a brand new Energizer Max battery so I dont think thats the problem but it might be. From what I can tell the silver bumper thing(cant remenmber the name) in the grip isnt hitting the sear hard enough to work the gun. I do have a nickel in behind the silver thing to shorten the movement and quiet it down like the stickie says you can do. Any input? Its really irritating.
Ross
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Discussion Starter #3
I did, it didnt help.
Ross
 

·
Screaming Koala
Joined
·
4,685 Posts
Check your drive spring (behind the hammer) and see if there's some reason it would be adding extra tension...like a kink or it catching on something and not expanding all the way.

It's probably either the 'Noid isn't getting enough power to trip the sear, or the sear is stuck against the hammer too tight to come off easily. Either that or the Noid is burnt out. We'll leave that out for last though.
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Discussion Starter #5
Just checked, everything seems fine, nothing in the body that would obstruct it. The sear sits up just a little, not to much(1-8" to 3/16"), into the body I have oil on everything, cant figgure it out. How could I check if the noid is burnt out and how much is it to replace?
Ross
 
1 - 5 of 5 Posts
Top