Gun Won't Cock - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums

Reply

Old March 29th, 2009, 06:48 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 9
Gun Won't Cock

Ok, well I bought a silver 98 custom off of my buddy. It started crapping up on me (not recocking, lobbing ball out to a max of ten feet). So I took it apart andcouldn't figure anything out to do, so I put it back together and now the cocking bolt won't stay when I cock it back. I tried looking at some schematics, but none of them are the same design as my gun. Can anyone help me out here?
Thanks, Zach
Zach933 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 29th, 2009, 07:43 PM   #2 (permalink)
Paintball?
 
TheAznInvazn's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Purdue
Posts: 7,646
Tippmann's website should have a manual in PDF form that you can download with maintinance instructions in it.

After you put it together and it still doesn't hold the hammer back, than something with your sear isn't working right.

And if it does hold back and it still won't recock, than try putting some oil down your ASA and shooting it a couple times
__________________

Quote:
boobies are good, but i don't like pepperoni nipples.
Quote:
Not AZN level price, there's not too many electro markers priced at the same level as the Talon.
TheAznInvazn is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old March 29th, 2009, 08:14 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 9
Thank you. About a half hour after I posted I fixed it. It put the sear in the wrong pin and the spring came undone. Thanks again.
Zach933 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old March 30th, 2009, 02:11 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 9
Ok, now I'm confused. I thought I fixed the gun because after I put it together I shot it without the barrel and itshot fine. It was too dark to see the paintball put I knew they were going fast. Then today, I screwed the barrel in and it did the lob shot on me again. After I unscrewed it the gun would shot well. I screwed the barrel in a little and the paint flew farther. I screwed it in the whole way and another lob. Does anybody have an idea of what is wrong?
Zach933 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old April 26th, 2009, 04:02 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Make sure your Drive Spring is working fine I had this same issue
Daniel^ is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old April 26th, 2009, 07:22 PM   #6 (permalink)
Elite Member
 
WhiteLightning's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: CA
Posts: 201
my buddy had that happen to his 98c and it was cuz he unscrewed the screws on the right side of the body that holds the tube inside...and if you do that you have to screw them back in farely tight with some teflon tape or somethin that will hold them in tight
__________________
Tippmann 98 custom
-12" CP classic one piece barrel
-Double Trigger
-Tippmann drop forward
-Cyclone feed system
-68/4500 Pure Energy HPA tank
Eclipse Etek 2
-Empire Reloader B
WhiteLightning is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old April 26th, 2009, 08:09 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 9
Thanks for the help guys, but I sold the gun for the same price I paid for it .
Zach933 is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1