A5 help? - Paintball Forum - Paintball guns and gear forums

Reply

Old February 24th, 2013, 07:14 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
iTsAdamG's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: PA
Posts: 43
A5 help?

Hey what's up guys I was doing cleaning and maintenance on a few of my guns and as I finally finished up with the A5, I tested it out afterwards and when I shot paintballs they did not come out or when they did they just came out the barrel a few feet and dropped. I had plenty of air around 2500 left I checked before adding the tank if the hopper worked which was fine and the gun cocked back and shot fine when the tank was not connected.
iTsAdamG is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old February 24th, 2013, 07:15 PM   #2 (permalink)
Authoritah!
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette, Indiana
Posts: 23,645
sounds like something was put in improperly. What did you lube it with?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 24th, 2013, 07:21 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
iTsAdamG's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: PA
Posts: 43
Gold cup from my near field
iTsAdamG is offline View My Blog!   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old February 24th, 2013, 07:23 PM   #4 (permalink)
Authoritah!
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette, Indiana
Posts: 23,645
is the bolt in upside down?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 24th, 2013, 07:25 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
iTsAdamG's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: PA
Posts: 43
Nop I was pretty sure everything was put in correctly I lined and fitted in everything okay.
iTsAdamG is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 24th, 2013, 07:27 PM   #6 (permalink)
Authoritah!
 
martix_agent's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lafayette, Indiana
Posts: 23,645
Check again. if it's not shooting right, it usually means that it was put back together wrong.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
martix_agent is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 24th, 2013, 07:44 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
iTsAdamG's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: PA
Posts: 43
Alrighty I'll make sure to check again thanks for the help.
iTsAdamG is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 25th, 2013, 07:23 AM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,032
Quote:
Originally Posted by martix_agent View Post
is the bolt in upside down?
I don't think that is even possible on a Tippmann but yeah, generally if it worked before you touched it we've narrowed the issue down.

Just because everything lined up and fit doesn't mean it was done correctly the parts all fit inside but they do need to be in the right order and if you aren't sure check the diagram. My bet is the mainspring and cocking handle spring were mixed up. There is also a slight chance the guage on your tank is toast they are usually crappy to begin with and fail quite often.
Crawdaddy is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 25th, 2013, 02:32 PM   #9 (permalink)
Registered User
 
iTsAdamG's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: PA
Posts: 43
Well I kept the springs seperate and when putting the parts back in I followed the youtube video, The gun sounds fine when u shoot just the balls will not travel and my guage is fine because after that I put it on my Fenix after fixing the regulator and it shot a full hopper just fine.
iTsAdamG is offline View My Blog!   Reply With Quote
Old February 25th, 2013, 05:38 PM   #10 (permalink)
Super Moderator
 
huckduck's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Canada
Posts: 3,796
did u drop the detent out?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
huckduck is offline View My Blog!   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


VerticalSports
Baseball Forum Golf Forum Boxing Forum Snowmobile Forum
Basketball Forum Soccer Forum MMA Forum PWC Forum
Football Forum Cricket Forum Wrestling Forum ATV Forum
Hockey Forum Volleyball Forum Paintball Forum Snowboarding Forum
Tennis Forum Rugby Forums Lacrosse Forum Skiing Forums
Copyright (C) Verticalscope Inc Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1